Tanssiurheiluseura Tempo Ry


 

Tanssiurheilua esitettiin Teuvalla ensimmäisen kerran Vaasan Viuhkan tanssinäytöksessä 1981.

Aluksi muutamat tuosta innostuneet parit kävivät Lapualla Huiskun harjoituksissa. Kevättalvella 1982 alkoivat varsinaiset omat harjoitukset, kun Ritva ja Markku Hankisaari Vaasasta saatiin vetäjiksi. Teuvalla alkoi toimia Viuhkan alajaosto. Ensimmäisiin kilpailuihin osallistuttiin Lapualla 13.11.1982 ja ensimmäiset omat kisat järjestettiin 6.11.1983.

Alusta saakka oli ollut ajatuksena oman seuran perustaminen. Perustava kokous pidettiin 11.3.1984 ja seuran nimeksi tuli Tempo.

Vuosien varrella Tempon toiminta vakiintui. Omia ohjaajia koulutettiin ja he huolehtivat viikoittaisista harjoituksista. Ammattivalmentajia on paikkakunnalla käynyt ohjaamassa useita, lisäksi on järjestetty kesäisiä tanssileirejä. Tanssijamme ovat saaneet monenlaista menestystä kansainvälisiä tanssilattioita myöten.

Kilpailujen järjestäjänä Tempo on onnistunut hyvin. Ensimmäiset ranking-kilpailut (nyk. GP-kilpailut) järjestettiin tempon 10-vuotiskisojen yhteydessä. Lisäksi olemme järjestäneet Jiven ja englantilaisen valssin SM-kisat 1997 sekä Latinalaistanssien SM-kisat 2002. Alue- tai valtakunnallisia kisoja on ollut yhdet tai kahdet joka vuosi.

Varainkeruusta on ehdottomasti mainittava kaksi asiaa: Miss Suupohja-kisat ja Teuva-revyy.

Miss Suupohja-kisoja Tempo on järjestänyt useaan kertaan. Moni tyttö on saanut kisoista ponnahduslaudan eteenpäin. Esimerkiksi vuoden 1998 Miss Suupohja oli myöhempi Miss Suomi Anna Strömberg.

Toiseksi mitä olisi Tempo ilman revyytä? Ei paljon mitään – monessakin mielessä. Revyy on sketsejä, laulua ja tanssia; loistavia esiintyjiä, hurttia huumoria.
Ja ennen kaikkea kevään ehdoton kohokohta.

 

Tempon arkistosta ja muiden teksteistä koonnut: Outi Jalonen