Teerenpaikka


Viljelyksiltä voimaa
Muutos
Suojelu
Ladot
Eläimet
Huhtikuu
Huhtikuu
Toukokuu
Viljelykset ovat maaseudun maiseman keskeinen osa. Erilaiset ruoka- ja rehukasvit tuovat mukanaan nopeasti vaihtuvat värinsä. Esimerkiksi rypsin ja viljan väri sekä ilme muuttuvat kasvukauden aikana lähes viikoittain. Viljelymaisema on muuttunut paljon maatalouden koneellistumisen myötä, mutta avoin maisema säilyy vain viljelemällä.

Hirvelä Viljat, nurmi, peruna ja rypsi värittävät viljelyksiä vuorollaan. Erityisen rypsin kirkkaankeltainen väri häikäisee ja hallitsee maisemaa, mutta lähempää katsoessa muistakin viljelykasveista löytyy kukkia.
Hevoslaidun Eläimet ovat oleellinen osa viljelysten ilmettä. Kovin autiolta vaikuttaa asutuksen tuntumassa oleva peltoalue ilman eläimiä. Hevoset, lehmät ja lampaat ansaitsevat laitumensa. Laitumet voivat olla myös luonnonvaraisille eläimille hyviä ruokailupaikkoja.
Tienpiennar Luonnonkasveille jää monesti varsin vähän tilaa viljelyksillä. Tienpiennarten säästäminen myrkyiltä ja niittokoneelta piristää ulkoiluhetkeä. Lisäksi perhoset ja muut eläimet löytävät kukista kaipaamaansa ravintoa.
Ladot ovat käyneet pelloilla suurelta osin tarpeettomiksi. Työläs ja säiltä paljon vaativa kuivaheinä on korvattu tuorerehulla. Niinpä maisemaan värittävät ladot ovat korvautuneet valkoisilla muovikääröillä.


TEUVAN MUUTTUVAT MAISEMAT