Teuvan kansalaisopisto

Kysely kansalaisopiston toiminnasta

Avoinna: ma-to klo 9-15 ja pe klo 9-14
Osoite: Porvarintie 51 B, 64700 Teuva

Sivistysjohtaja Pauliina Niemi, p. 050 386 4611
Toimistosihteeri Paula Simelius, p. 046 850 7702

Kevään 2017 viikko-ohjelma
Ajankohtaista

YLEISTÄ

Teuvan kansalaisopisto on perustettu v. 1966 ja toimii yhä aktiivisena harrastustoiminnan kehittäjänä paikkakunnalla. Joka kuudes teuvalainen osallistuu vuosittain kansalaisopiston kursseille ja innostuu, oppii sekä virkistyy kurssiemme parissa!

Opistoa johtaa sivistysjohtaja Pauliina Niemi, toimistosihteerinä toimii Paula Simelius ja tuntiopettajia on vuosittain n. 35.Toimistomme sijaitsee kulttuuritalo Orrelassa, Porvarintiellä.

 

AJANKOHTAISTA

Syyskausi             12.9.2016 - 11.12.2016
Kevätkausi             9.1.2017 - 23.4.2017

Syysloma vko 42    17. - 21.10.2016
Talviloma vko 9       27.2. - 3.3.2017

Opintoryhmässä tulee olla vähintään 7 opiskelijaa, jotta ryhmä voidaan perustaa. Oppitunnin pituus on 45 minuuttia. Joihinkin kursseihin vaaditaan ennakkoilmoittautuminen. Opintomaksut ovat opintoryhmäkohtaiset. Tarkista opettajalta ryhmän tarkemmat kokoontumisajat esim. loma-aikoina.

Keväällä 2016 on ilmestynyt opetusneuvos Kalervo Niemelän kirjoittama Teuvan kansalaisopiston 50-vuotishistoriikki, jonka voi hankkia itselleen tai lahjaksi opiston toimistosta tai yhteispalvelupisteeltä hintaan 10 euroa. Tässä oiva joululahjavinkki!

 

UUTUUTENA OPINTOSETELIT

Opistomme on saanut opintoseteliavustusta! Opintoseteliin ovat oikeutettuja työttömät ja eläkeläiset. Katso viikko-ohjelmasta kurssit, joilla opintoseteli käy osallistumismaksuksi. Lisätietoja opettajalta tai toimistosta.

 

TULE ROHKEASTI MUKAAN

Kurssitarjontamme on monipuolinen ja harrastamaan pääsee opistossamme yli 60 eri kurssille! Kursseja tarjotaan niin musiikin, teatterin, tietotekniikan, käsityön, liikunnan, kotitalouden, historian, englannin kuin puutarhahoidonkin tiimoilta.

Pitkästä aikaa tarjonnassamme aloittavat taas tietotekniikan kurssit. Tarjolla ovat Tietotekniikan alkeet, Internet hyödyksi ja huviksi, Tabletti tutuksi sekä Älypuhelin tutuksi -kurssit.

Musiikkia voi harrastaa useissa kuoroissa ja lauluryhmissä. Naiskuoro Kamomilla, mieskuoro, Riipin laulajat, Majan laulajat sekä Soitinyhtye kokoontuvat entiseen tapaan. Opistossamme voi opetella myös pianon sekä kanteleen soittoa. Perustanssikursseilla eri tanssilajien myötä tanssitaito paranee kohisten.

Uutuutena ohjelmistossa alkavat puutarhahoitoon liittyvät kurssit. Sukututkimus jatkuu kirjaston tiloissa, paikkakunnaltamme löytyy innokkaita juurten tutkijoita. Opistomme teatterikurssit ovat mukana luomassa teatterikulttuuria Teuvalle.

Liikuntaa on melkein joka kylällä.  On varttuneitten naisten liikuntaa, miesten ja naisten jumppaa, venytellään vetreäksi ja rentoudutaan. Horonkylässä on myös varttuneille liikuntaa. Lanteet saavat vauhtia itämaisen tanssin ryhmässä. Joogaa on ohjelmassa niin päivä- kuin iltaryhmänäkin. Myös uusi äijäjooga aloittaa syksyllä!

Maalauspiiri kokoontuu Kulttuuritalo Orrelassa, jossa maalataan monipuolisilla tekniikoilla erilaisille pinnoille. Keramiikka- ja lasityökurssilla tehdään perinteisellä lyijylasi- ja tiffanytekniikoilla lasimaalauksia, sopii sekä vasta-alkajille että pidempään harrastaneille.

Kudontapiirit ovat opiskelijoidemme ikisuosikki. Sivukylilläkin kudotaan kerran viikossa, siinä sivussa tehdään kaikkea muutakin kädentaitoa vaativaa: tilkkuilua, kirjontaa ja perinnekäsitöitä. Loma-Opintolassa kokoontuu käsityöpiiri, kuten myös Luovankylän kylätuvalla.

Perinteisissä puutöissä nikkaroidaan kaikkea puusta kuten kanteleita ja kaappikelloja, koristeveistetään ja entisöidään. Vasara ja nauloja, laudat kainaloon ja eikun menoksi! 

Palvelukodeissa järjestetään viriketoimintaa kuten muistelutuokioita, pieniä askarteluhetkiä sekä muuta mukavaa yhdessäoloa.  

Pikkukokkeja (7-10 v) kurssitetaan ruuanlaittamiseen syksyn mittaan. Miehille on oma kokkiklubi ja uutuutena tänä syksyllä 2016 aloittaa Makuja maailmalta -ruuanlaittokurssi.

Lyhytkursseista ja myöhemmin alkavista kursseista tulee lehteen erilliset ilmoitukset. Ota yhteyttä opiston toimistoon, jos haluat lisätietoja, puh. 046 850 7702  tai sivistysjohtaja 050 3864 611.

Opiston viikko-ohjelma ilmestyy kaksi kertaa vuodessa paikallislehti Tejukassa.

Lisäyksistä opinto-ohjelmaan ilmoitetaan Tejukassa Kansalaisopisto tiedottaa -palstalla ja kunnan www-sivujen Kunnalliset ilmoitukset -palstalla (etusivu) sekä täällä.

 

 

 

 

 

 

    Kansalaisopiston historiikki on hyvä lahjavihje!