Teuvan kansalaisopisto


Avoinna: ma–to klo 9–15 ja pe klo 9–14
Osoite: Porvarintie 51 B, 64700 Teuva

Sivistysjohtaja Pauliina Niemi, p. 050 386 4611
Toimistosihteeri Paula Simelius, p. 046 850 7702

Kevään 2016 viikko-ohjelma.

 

YLEISTÄ

Teuvan kansalaisopisto on toiminut v. 1966 lähtien ja on vakiinnuttanut asemansa paikkakunnan harrastusten vahvana luojana. Kansalaisopistostamme löytyy jokaiselle jotakin!

Opistoa johtaa sivistysjohtaja Pauliina Niemi, toimistosihteerinä toimii Paula Simelius ja päätoimisena opettajana peruskoulun kanssa tekstiiliaineiden osalta Marja-Leena Aura. Lisäksi tuntiopettajia on vuosittain n. 40.

  

AJANKOHTAISTA

Syyskausi      7.9.2015 - 13.12.2015
Kevätkausi     11.1.2016 - 21.5.2016

Syysloma vko 42    12. - 18.10.2015
Talviloma vko 9      29.2. - 4.3.2016
  
Opintoryhmässä tulee olla vähintään 7 opiskelijaa, jotta ryhmä voidaan perustaa. Oppitunnin pituus on 45 minuuttia. Joihinkin kursseihin vaaditaan ennakkoilmoittautuminen. Opintomaksut ovat opintoryhmäkohtaiset. Tarkista opettajalta ryhmän tarkemmat kokoontumisajat esim. loma-aikoina.

 

TULE MUKAAN OPPIMAAN JA HARRASTAMAAN

Kurssitarjontamme on monipuolinen. Taideaineista mainittakoon mm. maalauspiiri Kulttuuritalo Orrelassa, jossa maalataan monipuolisilla tekniikoilla erilaisille pinnoille. Tule rohkeasti mukaan!  Keramiikka- ja lasityökurssilla tehdään perinteisellä lyijylasi- ja tiffanytekniikoilla lasimaalauksia, sopii sekä vasta-alkajille että pidempään harrastaneille.

Alkavana lukuvuonna jatketaan englannin opiskelua.

Sukututkimus jatkuu kirjaston tiloissa, paikkakunnaltamme löytyy innokkaita juurten tutkijoita!

Musiikkiryhmiä ovat mm. naiskuoro Kamomilla, mieskuoro, Riipin miesten yhteislaulu sekä Majan laulajat. Soitinyhtye jatkaa harjoituksiaan Orrelassa. Opistossamme voi opetella myös pianon sekä kanteleen soittoa. Perinteisiä lavatanssikursseja on sivukylillä ja Sateenkaari-ryhmän tanhut kokoontuvat kerran viikossa.

Liikuntaa on melkein joka kylällä.  On varttuneitten naisten liikuntaa, miesten ja naisten jumppaa, kiinteytysjumppaa, venytellään vetreäksi ja rentoudutaan. Horonkylässä on myös varttuneille liikuntaa. Kahvakuulajumppa on tosi suosittua!  Lanteet saavat vauhtia itämaisen tanssin ryhmässä.

Kudontapiirit ovat opiskelijoidemme ikisuosikki. Sivukylilläkin kudotaan kerran viikossa, siinä sivussa on kaikkea muutakin kädentaitoa vaativaa: tilkkuilua, kirjontaa ja perinnekäsitöitä. Loma-Opintolassa kokoontuu käsityöpiiri, kuten myös Luovankylän kylätuvalla.

Perinteisessä ”puupiirissä” tehdään kaikkea puusta kuten kanteleita ja kaappikelloja, koristeveistetään ja entisöidään. Vasara ja nauloja, laudat kainaloon ja eikun menoksi! 

Palvelukodeissa askarrellaan kunnon ja vuodenajan mukaan, välillä vähän lauletaankin.  

Pikkukokkeja (7-10 v) kurssitetaan syksyn mittaan. Miehille oma kokkiklubi.

Lyhytkursseista ja myöhemmin alkavista kursseista tulee lehteen erilliset ilmoitukset. Ota yhteyttä opiston toimistoon, jos haluat lisätietoja, puh. 046 850 7702  tai sivistysjohtaja 050 3864 611.

Opiston viikko-ohjelma ilmestyy kaksi kertaa vuodessa paikallislehti Tejukassa.

Lisäyksistä opinto-ohjelmaan ilmoitetaan Tejukassa Kansalaisopisto tiedottaa –palstalla ja kunnan www-sivujen Kunnalliset ilmoitukset -palstalla (linkki etusivulla).