Teuvan kansalaisopisto


Avoinna: ma-to klo 9-15 ja pe klo 9-14
Osoite: Porvarintie 51 B, 64700 Teuva

Sivistysjohtaja Pauliina Niemi, p. 050 386 4611
Toimistosihteeri Paula Simelius, p. 046 850 7702

Kevään 2018 viikko-ohjelma
Tiedotteet ja ilmoitukset

 

YLEISTÄ

Teuvan kansalaisopisto on perustettu v. 1966 ja toimii yhä aktiivisena harrastustoiminnan kehittäjänä paikkakunnalla. Joka kuudes teuvalainen osallistuu vuosittain kansalaisopiston kursseille ja innostuu, oppii sekä virkistyy kurssiemme parissa!

Opistoa johtaa sivistysjohtaja Pauliina Niemi, toimistosihteerinä toimii Paula Simelius ja tuntiopettajia on vuosittain n. 35.Toimistomme sijaitsee kulttuuritalo Orrelassa, Porvarintiellä.

 

AJANKOHTAISTA

Syyskausi             11.9.2017 - 3.12.2017
Kevätkausi             8.1.2018 - 29.4.2018

Syysloma vko 42    16. - 20.10.2017
Talviloma vko 9       26.2. - 2.3.2018

Opintoryhmässä tulee olla vähintään 7 opiskelijaa, jotta ryhmä voidaan perustaa. Oppitunnin pituus on 45 minuuttia. Joihinkin kursseihin vaaditaan ennakkoilmoittautuminen. Opintomaksut ovat opintoryhmäkohtaiset. Tarkista opettajalta ryhmän tarkemmat kokoontumisajat esim. loma-aikoina.

Keväällä 2016 on ilmestynyt opetusneuvos Kalervo Niemelän kirjoittama Teuvan kansalaisopiston 50-vuotishistoriikki, jonka voi hankkia itselleen tai lahjaksi opiston toimistosta tai yhteispalvelupisteeltä hintaan 10 euroa. Tässä oiva joululahjavinkki!

 

UUTUUTENA OPINTOSETELIT

Opistomme on saanut opintoseteliavustusta! Opintoseteliin ovat oikeutettuja työttömät ja eläkeläiset. Katso viikko-ohjelmasta kurssit, joilla opintoseteli käy osallistumismaksuksi. Lisätietoja opettajalta tai toimistosta.

 

TULE ROHKEASTI MUKAAN

Kurssitarjontamme on monipuolinen ja harrastamaan pääsee opistossamme yli 70 eri kurssille! Kursseja tarjotaan niin musiikin, teatterin, tietotekniikan, käsityön, liikunnan, kirjallisuuden, kotitalouden, historian, englannin kuin puutarhahoidonkin tiimoilta.

Tänä lukuvuonna ohjelmassa on panostettu erityisesti kielitarjontaan. Espanjan kielen alkeet Madridista kotoisin olevan opettajan johdolla alkavat syksyllä, myös ruotsin kieltä pääsee verryttelemään kuten perinteisesti englantiakin. Englannin kielikylpy 5-8 -vuotiaille johdattaa eskari- ja alakouluikäiset leikkien ja lorujen kautta englannin kielen maailmaan!

Musiikkia voi harrastaa useissa kuoroissa ja lauluryhmissä. Naiskuoro Kamomilla, mieskuoro, Riipin laulajat, Majan laulajat sekä Soitinyhtye kokoontuvat entiseen tapaan. Uusi sekakuoro on aloittanut toimintansa vastikään ja kaikenikäiset miehet ja naiset ovat tervetulleita laulamaan. Opistossamme voi opetella myös pianon sekä kanteleen soittoa ja uutuutena yksinlaulua. Perustanssikursseilla eri tanssilajien myötä tanssitaito paranee kohisten.

Ohjelmistossa alkavat puutarhahoitoon liittyvät kurssit. Sukututkimus jatkuu kirjaston tiloissa, paikkakunnaltamme löytyy innokkaita juurten tutkijoita. Opistomme teatterikurssit ovat mukana luomassa teatterikulttuuria Teuvalle Suomen juhlavuonna myös SUOMI100-hengessä.

Liikuntaa on melkein joka kylällä.  On varttuneitten naisten liikuntaa, miesten ja naisten jumppaa, venytellään vetreäksi ja rentoudutaan. Horonkylässä on myös varttuneille liikuntaa. Joogaa on ohjelmassa niin päivä- kuin iltaryhmänäkin. Uutuuksina ohjelmassa nyt myös rivitanssi, asahi-terveysliikunta, tules/reuma tuolijumppa sekä tanssillinen kehotunti.

Maalauspiiri kokoontuu Kulttuuritalo Orrelassa, jossa maalataan monipuolisilla tekniikoilla erilaisille pinnoille. Keramiikka- ja lasityökurssilla tehdään perinteisellä lyijylasi- ja tiffanytekniikoilla lasimaalauksia, sopii sekä vasta-alkajille että pidempään harrastaneille.

Kudontapiirit ovat opiskelijoidemme ikisuosikki. Sivukylilläkin kudotaan kerran viikossa, siinä sivussa tehdään kaikkea muutakin kädentaitoa vaativaa: tilkkuilua, kirjontaa ja perinnekäsitöitä. Loma-Opintolassa kokoontuu käsityöpiiri, kuten myös Luovankylän kylätuvalla.

Perinteisissä puutöissä nikkaroidaan kaikkea puusta kuten kanteleita ja kaappikelloja, koristeveistetään ja entisöidään. Uutuutena voi tehdä myös mm. nukeille kalusteita ja pieniä koruarkkuja.

Palvelukodeissa järjestetään viriketoimintaa kuten muistelutuokioita, pieniä askarteluhetkiä sekä muuta mukavaa yhdessäoloa.  

Lyhytkursseista ja myöhemmin alkavista kursseista tulee lehteen erilliset ilmoitukset. Ota yhteyttä opiston toimistoon, jos haluat lisätietoja, puh. 046 850 7702  tai sivistysjohtaja 050 3864 611.

Opiston viikko-ohjelma ilmestyy kaksi kertaa vuodessa paikallislehti Tejukassa.

Lisäyksistä opinto-ohjelmaan ilmoitetaan Tejukassa Kansalaisopisto tiedottaa -palstalla ja kunnan www-sivujen Ajankohtaista -palstalla (etusivu) sekä täällä.

 

 

 

 

 

 

    Kansalaisopiston historiikki on hyvä lahjavihje!