KÄYNTIKOHTEITA 

 

      Seikkaile Suupohjassa - Löytöretkiä lähelle       
     Suupohjan kylät 
  
     Suupohja-esite              www.suupohja.fi

Teuvan Kulttuuritalo Orrela
Kokous-, kulttuuri ja juhlatalo. Orrelan museoissa on esillä kolmen teuvalaisen merkkimiehen näyttely: teologi ja poliitikko Lauri Ingman, rovasti ja hengellinen runoilija Simo Korpela, lehtori ja luonnontutkija Johannes (Jussi) Seppä. Pappien kamarissa on esillä pääasiassa Ingmanin ja Korpelan perheiden käytössä ollutta alkuperäisesineistöä. Viereisessä huoneessa on Jussi Sepän linnunmuna- ja pesänäyttely sekä koulumuseo. Esillä on mös Teuvalta löydetty rahakätkö. Tiedustelut puh. 046 850 7702. 

Teuvan kirkko ja Tove Janssonin maalaama alttaritaulu Teuvan kirkon alttaritaulu Kymmenen neitsyttä on ainut Tove Janssonin maalaama alttaritaulu. Alttaritauluun ja sen syntytarinaan voi tutustua nettisivuilla www.toveteuvalla.fi. Kirkon on suunnitellut arkkitehti Elsi Borg ja se on valmistunut vuonna 1953. Tiekirkko (kesäaikana avoinna ma-pe klo 10-16), esittely sopimuksen mu­kaan, puh. 06 226 0300. 

Rauniokirkko vanhalla hautausmaalla.

Parran Laskettelukeskus - Snowpark Parra
Tasokas laskettelu- ja maastohiihtokeskus, kolme rinnettä ja hissiä (korkeus 72 m, pituus 580 m), Street & Jibpark, Easy Street & Railpark, Lasten  rinne ja talvipuisto, hiihtokoulu, välinevuokraamo, SkiCafé, alueella erinomaiset kilpailu- ja harjoitusmaastot, Teuva/Parra-Karijoki reitistö (reitistökartta) taukotupineen tarjoaa hiihtäjille lähes 100 km hyvinhoidettuja latuja, valaistu latu/kuntoreitti 5,5 km. Puh. 040 843 4247.
 
Luonto-Parra 
Korkeatasoisia loma-asuntoja (varaukset suoraan omistajilta), asuntovaunualue, uimalampi, talvella avantouintimahdollisuus.  Jyhkeä Parramaja, Pauli Nevala -sali ja kota vuokrattavissa leirikoulujen, kokousten ja juhlien pitopaikaksi. Frisbeegolf-rata. Hyvät sieni- ja marjamaastot. Metsäkirkko. Puh. 050 386 4601.
Parranvuori  jääkauden muovaamine kivipeltoineen (155 m merenpinnasta)
Suupohjan reitistöt (reitistökartta) 
Teuvan muuttuvat maisemat - löytöretki maisemaan
Parran peikon polut
Suksenjärven kierros, janareitti, 8 km, luokiteltu reitti

Maailman suurin keihäs (26 m) Vapaa-ajankeskus Parrassa
Keihäsmonumentti on pystytetty teuvalaisen Pauli Nevalan urotyön, keihäänheiton olympiakullan (Tokio 1964) ja Pauli Nevalan 60-vuotispäivän kunniaksi. Monumentin mittasuhteet vastaavat Paulin olympiakeihään mittoja oikeissa suhteissa.

Parranvuori jääkauden muovaamine kivipeltoineen (155 m merenpinnasta)

Teuvan aikuiskoulutuskeskus (Teak) 
TEAK on Euroopan suurin ja monipuolisin puu- ja huonekalualan koulutus- ja teknologiakeskus. Koulutus- ja kehitystoiminnan ohella TEAK tarjoaa puu- ja huonekalualan alihankinta- ja yrityspalveluja sekä osallistuu kansainvälisiin alan kehittämisprojekteihin, puh. 010 397 7000.

Kesäteatteri Tanula, Perälänkylä, näytelmiä kesäaikana.
 
Entistetty sudenkuoppa Horon maantien varressa Liulastolla, hiidenkirnuja Horon maantien varressa Kinnasharjulla.
 

Museot

 Muistomerkkejä